Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 april 2020 | 12:00

Dwayne Johnson om actionrollen han förlorade till Tom Cruise

"Det är affärer. Jag är glad att han fick den."
Skådespelaren Dwayne Johnson har några stora action-franchiser bakom sig, framför allt de enormt populära "Fast & Furious"- och "Jumanji"-filmerna. Men han hade kunnat spela en annan hjälte på film, om det inte vore för Tom Cruise.
 
I en frågestund på sociala medier avslöjade The Rock att han var bra sugen på att ta sig an Jack Reacher på vita duken.

- Fanns det en filmroll som jag verkligen ville ha men förlorade till en annan skådis? Japp. Rollen var Jack Reacher, och skådespelaren var Tom Cruise.

- Det har var för tio år sen. Tom var den största filmstjärnan i världen, och det var inte jag. Jag ville ha rollen så gärna. Jack Reacher var i min storlek, en stor snubbe och en tuffing, säger Johnson.

- Men affärer är affärer och jag är glad att han fick rollen.
 
 
Dwayne Johnson behövde inte vara bitter alltför länge. Kort därefter fick han erbjudandet från Universal om att bli en del av Fast & Furious-franchisen, och gavs i sista sekunden en roll i "Fast Five". Johnson fick den kreativa kontrollen att påverka karaktären, något han kanske inte hade fått med den redan etablerade och välkända romanfiguren Jack Reacher

Jack Reacher-fans hade dock en del problem med castingen av 170 cm långe Tom Cruise i rollen som 196 cm långe Reacher. Även författaren Lee Child, som skapade karaktären, har uttryckt sig kritiskt genom åren.
| 12 april 2020 12:00 |