Serie

Skribent

MovieZine

1 februari 2022 | 08:30

”Dungeons & Dragons”-filmen följs av flera tv-serier

Först kommer filmen, sen ett helt tv-universum. ”Red Notice”-regissören Rawson Marshall Thurber ska se över det sistnämnda.
Populära rollspelet ”Dungeons & Dragons” breder ut sig till tv-rutan. Deadline skriver att produktionsbolaget eOne har ”ambitiösa planer för ett helt tv-universum” vilket börjar med anställningen av Rawson Marshall Thurber som ska övervaka hela projektet.

”Red Notice”-regissören kommer att skriva och regissera pilotavsnittet samt producera serien. ”En pojkdröm som blir sann”, kommenterar han på Twitter.
 
 
- Vi vill inte att det bara ska bli en tv-serie, så vi expanderar och utvecklar ett flertal serier, både med och utan manus, har eOne-chefen Michael Lombardo tidigare sagt.

Netflix är en trolig köpare men flera streamingtjänster och tv-kanaler ska vara intresserade av att ge sig in i leken. Men innan tv-serierna kommer långfilmen ”Dungeons & Dragons” som filmade färdigt under förra året. Där får vi se bland andra Chris Pine, Regé-Jean Page, Michelle Rodriguez och Hugh Grant gå på skattjakt i en fantasyvärld befolkad av människor, alver, orcher och andra varelser.
| 1 februari 2022 08:30 |