Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

26 februari 2015 | 11:03

"Dundermusen" och "Kommissarie Gadget" kommer med nytt

Netflix återupplivar både "Dundermusen" och "Kommissarie Gadget" för visning 2016.
Snacka om comeback för klassiska gamla tecknade barnserier! 

I går kom beskedet att "Duck Tales" kommer med nya avsnitt 2017. Och i dag går Netflix ut med ett pressmeddelande om att både "Dundermusen" och "Kommissarie Gadget" får nytt liv hos streamingjätten. 

Fast då under sina originalnamn, "Danger Mouse" och "Inspector Gadget". 

Förstnämnda serie är brittisk och från början en parodi på spiongenren. I huvudrollen som "världens bästa agent": Dundermusen, och till sin hjälp hans pålitliga sidekick, hamstern Penfold. De tar sina order från Colonel K, som i nyversionen kommer få sin röst av Stephen Fry. Originalserien gick i TV under åren 1981 och 1992. 


Sistnämnda, "Kommissarie Gadget" handlade om den klantige och godtrogne Gadget, som var till hälften robot, till hälften människa. Han löste fallen huvudsakligen med hjälp av sin brorsdotter Penny och hennes hund Brain. Serien producerades mellan 1983 och 1986 och det bidde också två filmer, en med Matthew Broderick 1999 och en uppföljare 2003 med French Stewart. 

Den nya säsongen består av 26 avsnitt och är i nyanimerad CGI-version. Ärkefienden är dock densamma: den ondsinte Dr Claw. 


Därtill kommer serierna "Some Assembly Required" (premiär nu i sommar) och CGI-komedin "Bottersnikes and Gumbles" (premiär nästa vår).

Men hörni, vad säger ni om Gadgets nya stil? Bu eller bä?
| 26 februari 2015 11:03 |