Skribent

Anna Thunman Sköld

28 december 2013 | 14:01

"Duck Dynasty"-stjärnan inte avstängd längre

Realityseriens patriark Phil Robertson som stängdes av på grund av homofobiska uttalanden har nu tagits till nåder igen av TV-kanalen A&E.

Detta meddelade A&E:s ägare A+E Networks via ett pressmeddelande som Variety tagit del av.

"Efter diskussioner med familjen Robertson, och efter att ha rådfrågat ett antal rättsorganisationer, har A&E beslutat att återuppta filmandet av "Duck Dynasty" senare i vår, med hela familjen Robertson."

Robertson bannlystes från sin egen serie tidigare i månaden, som MovieZine rapporterade om, efter att ha yttrat en rad kontroversiella åsikter om homosexuella i en intervju för magasinet GQ. A+E Networks reagerade då blixtsnabbt och tog tydligt avstånd från Robertsons uttalanden. Men nu är det annat ljud i skällan.

"Medan de kommentarer Phil gav i intervjun reflekterar hans personliga åsikter, baserat på hans egen tro, och hans egen väg, har han och hans familj gått ut offentligt och sagt att de ångrar det "grova språkbruket" han använde och missuppfattningarna om hans värderingar, som grundades bara på den artikeln. Han gjorde också klart att han "aldrig skulle sporra eller uppmuntra till hat". Vi på A+E Networks uttryckte vår besvikelse över hans uttalanden i artikeln och vill upprepa att detta är inte en syn vi delar."

"Men "Duck Dynasty" är inte en serie om en mans åsikter. Den tilltalar en stor publik eftersom den handlar om familj... en familj som Amerika har tagit till sina hjärtan. Som ni kanske sett i flertalet avsnitt, samlas familjen för att reflektera och be för enighet, tolerans och förlåtelse. Detta är tre värderingar som vi på A+E Networks också känner starkt för."

Så med andra ord: 2014 är Phil Robertson med precis som vanligt i "Duck Dynasty".

Under de tio dagar som Phil Robertson var avstängd fick han ett massivt stöd från ett stort antal personer (de flesta konservativa och/eller kristna) och över 250 000 namnunderskrifter som alla krävde Phil Robertsons omedelbara återgång till serien samlades in av en kristen förening.

HÄR kan du läsa hela A&E/A+E:s pressmeddelande (på engelska) via Deadline.

| 28 december 2013 14:01 |