Film

Skribent

Alexander Dunerfors

27 maj 2015 | 15:00

Dubbel förstörelse i San Andreas

Bli inte lurad av den skamlösa kopian "San Andreas Quake".
En god filmidé kommer sällan ensam. Genom åren har vi sett otaliga exempel på filmer som nästan kunde varit kloner: "Armageddon" och "Deep Impact", "Spegel spegel" och "Snow White and the Huntsman", "White House Down" och "Olympus has Fallen"... exemplen är många.

Men det här är mer än bara en slump. Studion The Asylum har byggt sig en hel affärsidé på att kopiera aktuella storfilmer, gärna innan de ens haft premiär, för att förhoppningsvis lura någon stackare till att välja "fel" film. På fredag har katastroffilmen "San Andreas" biopremiär, och redan på måndag kommer kopian - "San Andreas Quake" - på svensk dvd. 

Vi gissar att budgeten är endast en bråkdel av "San Andreas", och någon Dwayne Johnson syns heller inte till. Men jämför man filmernas trailerss verkar det finnas gott om CGI-spektakel och ostig dialog i båda filmerna. Vilken ska du se?

Trailern till "San Andreas":


Trailern till "San Andreas Quake":


"San Andreas Quake" har just nu imponerande låga betyget 2/10 på IMDb.

Bioaktuella "San Andreas" är å andra sidan en ripoff på "2012" och "The Day After Tomorrow", så... vi gör kanske bäst i att strunta i dom helt och hållet, och återbesöka några av de bästa katastroffilmerna från förr...
| 27 maj 2015 15:00 |