Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

3 maj 2016 | 14:00

"Dredd" kan få en uppföljare till sist: som streaming-serie

Judge Dredd själv - Karl Urban - råkade avslöja att förhandlingarna är igång.
Filmen "Dredd" var en flopp när den kom ut på bio 2012, men med goda DVD-försäljningar och en trogen fan-skara har dess popularitet ändå växt stadigt sedan dess och fansen har länge ropat efter en uppföljare - med stjärnan Karl Urbans stöd ständigt i spetsen.

Även om det är för tidigt att ropa hej, finns det nytt bränsle på hoppets eld efter att Karl Urban ska ha råkat försäga sig vid Calgary Expo i Kanada om att diskussionerna är igång med producenterna.


Möjligen kan det bli en streaming-serie istället för en långfilm. Efter att ett fan ska ha twittrat en bild om hur passande det hade varit om Netflix eller Amazon ville göra en "Dredd"-serie, svarade Karl Urban entusiastiskt på förslaget.


Varför vi ska ta detta besked med en nypa salt är för att Dredd-skådisen redan sa något liknande vid ett "Star Trek"-konvent 2014: "diskussionerna pågår mellan studion, regissören och manusförfattaren Alex Garland". Två år senare har vi som bekant inte märkt av några resultat.

Däremot fick vi en YouTube-serie skapad av "Dredd"-producenten Adi Shankar, som brinner för projektets fortlevnad. Serien med namnet "Judge Dredd: Superfiend" är en bootleg mini-serie i 6 delar som du kan läsa mer om och se på.

Om intresset är tillräckligt stort bland publiken måste de väl ändå överväga uppföljaren noga förr eller senare! Sätt på er era suraste Dredd-mungipor därute och visa Hollywood att ni inte tolererar att aldrig få se mer av Mega City One!

Vad föredrar du: bör uppföljaren göras som långfilm eller streaming-serie?
| 3 maj 2016 14:00 |