Film

Skribent

MovieZine

9 juli 2020 | 12:30

Dramathrillern "Queen & Slim" är tillbaka på bio

Hyllat och högaktuellt med Daniel Kaluuya och Jodie Turner-Smith.
"Queen & Slim" är den kritikerrosade kärlekshistorien som konfronterar både rasism som våld. Daniel Kaluuya, Jodie Turner-Smith, Bokeem Woodbine och Chloë Sevigny medverkar i rollistan, och filmen gick upp på svenska biodukar i mars, kort innan biograferna stängde med anledning av covid-19.

Nu kommer en ny chans att fånga den högaktuella filmen igen - på utvalda biografer i hela landet, från och med onsdag 15 juli. Biljetter släpps imorgon fredag.
 

Om "Queen & Slim":

 
På en misslyckad första dejt tillsammans i Ohio blir en svart man och en svart kvinna stoppade för en mindre trafikförseelse. Situationen eskalerar med både plötsliga och tragiska resultat när mannen dödar en polis i självförsvar. Skräckslagna tvingas mannen, en butiksanställd, och kvinnan, en brottmålsadvokat, att fly för sina liv. Men incidenten fångas på video och går viralt, och paret blir omedvetet en symbol för både trauma, skräck, sorg och smärta för människor över hela landet.

Under flykten börjar de hitta sig själva i varandra, och de svåraste, mest desperata omständigheterna kommer att leda till en djup och stark kärlek som blottar deras mänsklighet och formar resten av deras liv.

Se hur regissören Melina Matsoukas och manusförfattaren Lena Waithe berättar om filmen som ger en autentisk insyn i vad det innebär att vara svart i USA:
 
 
"Queen & Slim" släpps också på digitala plattformar som SF Anytime den 13 juli.
| 9 juli 2020 12:30 |