Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

20 augusti 2022 | 14:30

Ally McBeal återvänder i ny tv-serie

20 år efter “Ally McBeal” sände sitt sista avsnitt, planerar kanalen ABC att göra en uppföljare som handlar om ny ung kvinna som just blivit jurist.
Dramakomedin som sändes på TV4 mellan 1998 - 2002, “Ally McBeal” med Calista Flockhart i titelrollen kan komma att återvända i TV-rutan, rapporterar Deadline. Nya serien som fortfarande är i planeringsstadiet kommer vara en uppföljare till originalet. Istället för Ally McBeal själv, kommer dock nya serien handla om en ung svart kvinna som precis blivit färdigexaminerad jurist.
 
Ryktet säger att vår nya huvudperson är dotter till Ally McBeals roommate Renée Raddick, som spelades av Lisa Nicole Carson i originalet. Calista Flockhart har kontaktats om att både spela rollen som Ally McBeal igen och att vara exekutiv producent för den nya serien.
 
“Ally McBeal” sändes för 20 år sedan och blev en stor favorit både i svenska och amerikanska hem. I serien får vi följa McBeal när hon navigerar genom livet som advokat och som singel. Relationer och rättegångar står på spel när hennes yrkesliv och privatliv då och då krockar in i varandra.
 
Förutom Calista Flockhart i huvudrollen, ser vi även bland andra Jane Krakowski (“30 Rock”, “Unbreakable Kimmy Schmidt”) och Lucy Liu (“Kill Bill”, “Charlies änglar”) och Iron-Man själv, Robert Downey Jr. i rollistan. Uppföljaren till “Ally McBeal” kommer att skrivas och produceras av Karen Gist, som senast ligger bakom boxningsdramat om Mike Tyson med det passande namnet “Mike”.
| 20 augusti 2022 14:30 |