Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

3 januari 2020 | 17:30

"Dracula" låter oss sätta tänderna i en sista trailer

"Sherlock"-skaparna, Steven Moffat och Mark Gatiss, är tillbaka med sin läskiga "Dracula"-adaption baserad på Bram Stokers ikoniska berättelse.
Om du någon gång har hört talas om "vampyrer" så har du med största sannolikhet även hört talas om Dracula, historien om den blodtörstige greven och vampyren i Transylvanien - som den irländske författaren Bram Stoker skrev redan 1897. Det är denna story som ligger till grund för den nya samproduktionen mellan BBC och Netflix. 
 
Till skillnad från "Sherlock" har seriens skapare denna gången inte valt att göra en serie som utspelar sig i nutid, utan man har istället valt att låta serien ta vara på en avlägsen tid där grusvägar, mörka gränder, skogar och slott upplysta av facklor görs lite läskigare av bara faktumet att allt var så mycket mörkare och läskigare då - även utan vampyrer. Det känns på förhand som helt rätt beslut från Moffat och Gatiss. 
 
I rollerna syns bland andra Claes Bang (som greve Dracula), Lyndsey Marshal, Chanel Cresswell, Matthew Beard, Lydia West, Paul Brennen, Sarah Niles, Sofia Oxenham, John McCrea, Phil Dunster samt nykomlingen Millicent Wong.
 
 
Den första "Dracula"-säsongen kommer likt Gatiss och Moffats hyllade tv-serie "Sherlock", med Benedict Cumberbatch och Martin Freeman i huvudrollerna, även att bestå av totalt tre avsnitt á 90 minuter. De första två avsnitten har redan sänts på BBC One i Storbritannien och kommer efter kvällens sista avsnitt där att släppas i sin helhet på Netflix imorgon, den 4 januari.
 

Läs också: Netflix avslöjar de 10 populäraste filmerna och serierna 2019

 
Kommer du att ge den första säsongen av "Dracula" en chans under helgen? Kommentera gärna nedan!
| 3 januari 2020 17:30 |