Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

20 juni 2017 | 21:00

"Dracula" får nytt blod när "Sherlock"-skaparna gör tv-serie

Det blir spännande att se om den utspelar sig i nutid eller  runt förra sekelskiftet.
Nu reser sig Greven ur jorden. Variety berättar att skräckklassikern "Dracula" ska få sig en remake i form av en tv-serie. Det är skaparna bakom "Sherlock"-serien (med Benedict Cumberbatch) som ska styra skutan.
 
Precis som "Sherlock" ska "Dracula" göras som en miniserie med avsnitt i långfilmsformat. Då manuset inte är skrivet än kommer rollsättningen att dröja, men den som får titelrollen kan mycket väl få samma kometkarriär som Cumberbatch fick efter att ha spelat Holmes.
 
Steven Moffat och Mark Gatiss ska leda projektet tillsammans. Gatiss har alltid älskat skräckklassiker och i synnerhet "Dracula"-versionen från 1958, så räkna med att den nya Dracula drar inspiration från Christopher Lee.
 
Det ska bli intressant att se om Moffat och Gatiss väljer att placera Dracula i modern tid i England, så som man gjorde med Sir Arthur Conan Doyles "Sherlock"-bok från sekelskiftet, eller om "Dracula" får stanna i 1800-talet.
 
Skaparna har ännu inte givit något definitivt svar på hur framtiden för "Sherlock" ser ut. Vi kan ha sett det sista avsnittet på ett tag i januari, speciellt som de nu blickar framåt mot "Dracula"-serien.
 
 
Vill du se "Dracula" som tv-serie? I gammal eller modern tid?
| 20 juni 2017 21:00 |