Film

Skribent

Josefine Krischausky

3 juli 2021 | 11:00

"Downton Abbey 2" får ett nytt premiärdatum

De fans som hade hoppats på att få återbesöka folket på Downton Abbey lagom till jul får hålla ut ett par månader extra.
"Downton Abbey 2", den andra långfilmen baserad på den framgångsrika brittiska serien, har precis fått sitt premiärdatum förflyttat en aning. Istället för att gå upp på bio den 22 december får filmen internationell premiär den 18 mars 2022, skriver Deadline.
 
Inspelningen av filmen satte igång i våras, och pågår fram till augusti. Skådespelarna från den förra filmen återvänder, men även personer som Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye och och Dominic West ansluter till rollistan denna gång.
 
Manuset skrivs återigen av Julian Fellowes, skaparen av serien, medan Simon Curtis ("My Week With Marilyn", "Good Bye Christopher Robin") står för regin.
 
Den första filmen utspelade sig år 1927 och följde familjen Crawley samt deras tjänstefolk på godset Downton Abbey, tillsammans med de utmaningar de mötte under ett besök från medlemmar av den brittiska kungafamiljen. Det vi hittills vet om "Downton Abbey 2" är att vi får återse många gamla, kära karaktärer, men vad exakt handlingen i uppföljaren kommer att bjuda på återstår att se. 
| 3 juli 2021 11:00 |