Serie

Skribent

Annika Andersson

18 november 2023 | 20:00

“Don’t fuck it up” - hårda ord under “Beverly Hills 90210”-tiden

Jason Priestley är i Sverige på PR-turné för Viaplay-serien “Börje - The Journey of a Legend”, och delar med sig av minnen från sin digra skådespelarkarriär.
Den kanadensiske skådisen Jason Priestley vann hela världens hjärta som den unga och snygga Brandon Walsh i “Beverly Hills 90210”, där han medverkade mellan 1990 och 1998. Men visste ni att serien även blev starten på hans karriär som regissör?
 
Priestley kan stoltsera med att ha regisserat näst flest enskilda avsnitt, 15 stycken, under hela seriens sändningstid. Men han fick dock kämpa hårt för att producenten Aaron Spelling skulle våga låta honom regissera den allra första gången.
 
- Aaron Spelling ville inte hysta över nycklarna till sin Ferrari till vem som helst. Jag var tvungen att jobba hårt på att övertyga honom under ett par års tid att ge mig nycklarna till hans bil, berättar Priestley under en intervju med MovieZine.
 
- Och han var rätt rolig för precis innan jag regisserade mitt första avsnitt hade vi ett möte på hans kontor. Ha sa med en gång att "Jason, jag vill att du stannar här en stund. Okej? Lyssna nu, om det här avsnittet som du ska börja regissera i morgon…" (Priestley lutar sig fram och spänner blicken i mig medan han illustrerande hötter med pekfingret) - "Don’t fuck it up!"
 
- Men det var fantastiskt, skrattar Priestley. Visst var det svårt att övertyga Aaron att får styra, men när jag väl fick ta rodret, och resultatet blev bra, kunde jag be om flera avsnitt, så allt slutade ju väl. Åren med Aaron formade till min karriär.
 
Priestley är för närvarande i Sverige på PR-turné för Viaplay-serien “Börje - The Journey of a Legend” där han spelar den legendariske talangscouten Gerry McNamara som upptäckte hockeylegenden Börje Salming.
 
Serien börjar sändas på söndag, och hela intervjun släpps på MovieZine inom kort.
| 18 november 2023 20:00 |