Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

17 januari 2017 | 17:00

Doku-dramat "Mars" om människans framtid i rymden får en till säsong

Tanken är att vi ska kunna bosätta oss på Mars år 2033, enligt dagens forskare. Serien blandar drama och dokumentärt för att vi ska förstå vilken utmaning vi står inför.
Det talas om miljöhot och undergång överallt och du har säkert hört vid minst ett tillfälle att människan kan tvingas flytta till en annan planet i framtiden för att överleva när Jordens resurser är uttömda. Det är exakt vad en intressant serie på National Geographic handlar om och idag är det officiellt att Ron Howards "Mars" får en andra säsong.

Som titeln skvallrar om handlar det om människans försök att starta nytt liv på Mars. Vi följer ett gäng nybyggare som lämnar allt bakom sig på Jorden för att pionjära för människans överlevnad på Mars och starta en ny civilisation. Resurserna ser helt annorlunda ut där och samhället måste konstrueras från grunden för att fungera på den nya planeten.

Dessa dramatiserade scener ser lika snygga ut som scifi-filmerna vi ser på bio och varvas intressant nog med dokumentära intervjuer med några av dagens skarpaste hjärnor inom rymdforskningen. Vi får en förståelse för hur stor utmaningen är att ens bygga en raket som kan landa på Mars, för att inte tala om vad som skulle behövas för att bo där. Forskningen går framåt och tanken på att vi en dag ska flytta ut i rymden - vanliga människor som du och jag - är inte science fiction enligt de här forskarna. Faktum är att de räknar med att det ska ske redan år 2033.

- Med "Mars" ville vi stimulera fantasin hos publiken och visa att forskning om rymden är en viktig aspekt av den mänskliga utvecklingen och att det är en del av vår framtid. Vi ville också inspirera nästa generation av astronauter, säger Ron Howard, som producerar serien, i ett pressmeddelande från FOX Network Groups idag.

Vi håller ögonen öppna för när säsong 2 landar på National Geographic.

Skulle du kunna tänka dig att bli först på Mars?
| 17 januari 2017 17:00 |