Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 oktober 2019 | 19:00

Se trailern till "Documenting The Witch Path" - en svensk "Blair Witch Project"?

Något känns väldigt bekant med "Documenting the Witch Path", den nya svenska skräckdokumentären, som får sin streamingpremiär i veckan.
Under helgen drog vi liknelser mellan svenska thrillern "Mareld" och "The Blair Witch Project". Men då hade vi ännu inte sett trailern till "Documenting the Witch Path".

Låter detta bekant? Tre dokumentärfilmare ger sig in i skogen för att följa en skrämmande legend om häxkonster och mord. Otäcka saker börjar hända om natten, skrik och spring och skakiga handkamerabilder följer. Medverkar gör Nathaniel P. Erlandsson, Robin Franzen och regissören Carl Sundström.
 
Om du trodde found footage-trenden peakade år 1999, tänk om:
 
 
Till skillnad från ”The Blair Witch project”, som var en spelfilm förklädd till dokumentär, hävdar filmskaparen Carl Sundström att ”Documenting the Witch Path” är en dokumentär klippt som en found footage-skräckis.
 
"Documenting the Witch Path" kommer distribueras globalt av Terror Films med start den 11 oktober. Under de kommande månaderna kommer filmen att släppas på video-on-demand på bland annat Google Play, Xbox, Prime Video och andra tjänster.
| 8 oktober 2019 19:00 |