Spel

Skribent

Anders Eklöf

5 maj 2022 | 22:20

"District 9"-regissören Neill Blomkamp arbetar med ett actionspel

Regissören bakom filmer som "District 9", "Chappie" och "Demonic" arbetar på ett berättelsedrivet spel i genren battle royale.
Vi har tidigare rapporterat om att regissören Neil Blomkamp som ligger bakom filmer som "District 9", "Chappie" och "Demonic" arbetar som visionär chef på utvecklingsstudion Gunzilla Games.
 
Nu är det klart att spelet heter "Off the Grid" och att han hjälper till med berättelsen. Studion beskriver spelet som ett "cyberpunk battle royale 2.0", så det blir fokus på skjutande för flera spelare. Nedan kan du se en trailer.
 
Battle royale-genren kretsar kring att ett stort antal spelare tävlar om att bli den som sist överlever på en stor karta, som i "Fortnite" eller "Apex Legends".
 
 
Handlingen kretsar kring tre organisationer som kämpar om ägandeskapet av en rymdhiss på en tropisk ö som leder till en värdefull gruva på en asteroid. I beskrivningen för spelet står det att du som spelare "formar berättelsen".
 
- Vi har försökt injicera berättelsen på ett sätt där spelaren kan välja mellan att bara engagera sig i stridandet eller har möjlighet att dyka in i berättelsen och uppdrag, nästan som en kampanj du skulle spela för att följa en berättelse, säger regissören till GameSpot.
 
I intervjun med GameSpot säger Blomkamp att de inte är redo att berätta hur berättelsen kommer att förtäljas, eller om det kommer gå att byta sida i kriget under spelets gång.
 
"Off the Grid" har en planerad lansering under 2023.
 
Vad tycker du om battle royale-genren?
| 5 maj 2022 22:20 |