Film

Skribent

Viktor Eriksson

4 april 2024 | 20:30

Disneys VD kommenterar “woke”-kritik: Folk vet inte vad de pratar om

Bob Iger säger att det är viktigt att förstå att Disneys filmer och tv-serier har en väldigt varierad publik.
De senaste åren har The Walt Disney Company fått återkommande kritik för att deras filmer och tv-serier ansetts vara för “woke”. I en ny intervju med CNBC bekräftar företagets VD Bob Iger att han under längre tid velat att företaget ska röra sig från det kulturkrig som råder i USA och västvärlden. 
 
– Jag tycker att bruset har lagt sig nu. På företaget har jag länge förespråkat, både innan jag lämnade det och sedan jag kom tillbaka, att vårt huvudsakliga mål är att underhålla, säger Bob Iger.
 
– Jag tycker samtidigt att termen “woke” har, inte för att göra en ordvits, slängts runt rätt liberalt. Jag tror att folk vet inte vad de pratar om. Poängen är att det är inte vår prioritet att lägga in budskap i våra filmer och tv-serier. Det är inte vad vi sysslar med. De behöver vara underhållande. Vi är Disney och kan vi ha en positiv påverkan på världen, som att fostra acceptans och förståelse av alla sorters människor, så är det bra. Men rent generellt behöver vi vara ett företag som först och främst satsar på underhållning.
 
Han fortsätter.
 
– Det är viktigt att förstå att vi försöker nå en väldigt, väldigt varierad publik. För att göra det måste du verkligen spegla den publik du försöker nå. Men eftersom den publiken är så mångsidig, vill de framförallt bli underhållna, och i vissa fall får de inte bli avskräckta av vissa saker. Och vi behöver vara mer känsliga för en bredare publiks intressen. Det är inte helt lätt och du kan inte göra alla glada hela tiden.
| 4 april 2024 20:30 |