RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

8 maj 2018 | 09:15

Disneys "Mulan" kan bli en av de dyraste filmerna någonsin

Studion sägs satsa nästan dubbelt så mycket som på "Skönheten och Odjuret".
Walt Disney tror starkt på filmversionen av "Mulan". Enligt nya rapporter planerar studion att skriva en rejäl check på 290 miljoner dollar, varav mycket kommer gå till filmens enorma miljöer.

290 miljoner kan jämföras med "Skönheten och Odjuret" som kostade 160 miljoner att producera, eller "Berättelsen om Askungen" som gick på ynka 90 miljoner dollar.Regissören Niki Caro (" The Zookeeper's Wife") blir därmed den första kvinnan att hantera en så pass dyr film, och bara den fjärde någonsin att göra storfilm på över 100 miljoner dollar.
 
Det är dock inte klart hur sajten PursueNews fått sitt "exklusiva scoop". Sanningshalten i det hela bör nog tas med en nypa salt. Disney har onekligen pengar, men de är också smarta och slösar nog inte mer än de behöver på en så pass osäkert kort. "Aladdin" och "Lejonkungen", som också är på gång att få remakes, är exempelvis mer kända och populära titlar. Men det återstår att se om studion vill bekräfta eller dementera budgetryktet.
 
 
Inspelningen börjar i augusti på Nya Zeeland. Modellen, artisten och skådespelerskan Yifei Liu har huvudrollen, och backas upp av bland andra Donnie Yen ("Rogue One") och Jet Li.
 
 
Den animerade filmen från 1998 följde flickan Mulan som klädde ut sig till man, för att kunna gå med i den kinesiska armén. Spelfilmen "Mulan" får biopremiär våren 2020.
| 8 maj 2018 09:15 |