Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 mars 2017 | 19:00

Disneys remake på ”Aladdin” spelas in i sommar

Regissören Guy Ritchie är på jakt efter nya Aladdin och Jasmine.
Med ”Skönheten och Odjuret” snart på bio börjar arbetet med att omvandla nästa Disney-musikal till spelfilm. Brittiske regissören Guy Ritchie är just nu på jakt efter sina två unga huvudroller. 

Man söker efter skådespelare i åldern 18-25 år och med Mellanöstern-utseende, vilket har gjort många väldigt glada - en hel del stora filmer har på sistone anklagats för ”whitewashing”, alltså att låta vita skådespelare spela karaktärer som borde ha varit av annat ursprung. 

Förutom de yttre kraven finns också önskemål om viss sångtalang och danserfarenhet. Repetitionerna börjar redan i april, skriver Hollywood Reporter. Sedan väntar en omfattande inspelning som startar i juli och pågår till januari.

Manuset är skrivet av John August (”Big Fish”). Den animerade "Aladdin" från 1992 följde en gatugrabb som tog hjälp av anden i en magisk lampa för att vinna en prinsessas hjärta.

Guy Ritchie är kanske inte killen man tänker sig ska regissera en romantisk sago-musikal. Med filmer som "Snatch", "Sherlock Holmes" och kommande "King Arthur: Legend of the Sword" på meritlistan, lär han bjuda på ett snyggt actionäventyr i rappt tempo emellan de klassiska sångerna.

Än mer intressant blir det att se vem som får axla så ikoniska roller som skurken Jafar och anden Genie.


”Aladdin” räknas få biopremiär under 2018. 
| 14 mars 2017 19:00 |