Film

Skribent

Mats Karlsson

21 april 2012 | 00:01

Disneychefen Rich Ross lämnar sin post

Den inofficiella orsaken misstänks vara förlustaffären med "John Carter" som kostade Disney 200 miljoner dollar.

Rich Ross började som styrelseordförande på Walt Disney Studios 2009 och under hans styre har filmbolaget tagit fram stora kassasuccéer som "Pirates of the Caribbean: Vid världens ände", "Alice i Underlandet", "Toy Story 3" och nu närmast satsar de stenhårt med "The Avengers". Men trots de stora pengarna som har runnit till kan en förlust på 200 miljoner dollar varit för mycket för styrelsen att acceptera.

Alldeles nyligen gick Disney ut och erkände den stora förlusten och det var bara en tidsfråga innan huvuden skulle rulla på filmbolaget, men ingen hade räknat med att det skulle bli Ross som skulle lämna företaget. Rich Ross officiella uttalande lyder så här:

- Vi behöver ha de bästa människorna på de rätta jobben, med uppdrag de brinner för och se till att ta tillvara på deras kompetens. Det är en av de lärdomar jag har lärt mig under mina år som företagsledare.

Trots att Ross lämnar sin post finns det fortfarande ett stort orosmoln hos Disneyföretaget och det är "The Lone Ranger", en film som första fick nej, men slutligen klubbades igenom. Filmen har en budget på 215 miljoner dollar och det kan bli tufft för Disney att få tillbaka så stora summor. Vem som tar över efter avgående Rich Ross är för närvarande oklart.

| 21 april 2012 00:01 |