Film

Skribent

Mats Karlsson

12 september 2012 | 19:01

Disney stämmer företag för filmen "Braver"

Anklagar brittiska företaget Brightspark för alltför stora likheter med "Brave".

Det är inget att det släpps filmer som har väldigt stora likheter med en större film, men förhoppningen att de ska kunna rida på framgångsvågen. Vi har sett det med "World Invasion: Battle Los Angeles" och med "Battleship". Nu har filmbolaget Disney gått till attack mot det brittiska företaget Brightspark för deras lansering av filmen "Braver", skriver The Guardian.

Titeln är givetvis lätt att förknippa med Disneys "Brave" och det har resulterat i att Disney har lämnat in en stämningsansökan mot företaget. Det är inte första gången som företaget har valt att släppa titlar som påminner om Disneys filmer. Eller vad sägs om "Tangled Up" ("Tangled"), "The Frog Princess" ("The Princess and the Frog") och "Little Cars" ("Cars").

Disney har bett Brightspark att plocka bort filmerna ur deras sortiment eller ta konsekvenserna, som innebär rättsliga åtgärder.

- Människor har stort kvalitativt och kreativt förtroende för Disney och när det förefaller sig att ett annat företag orsakar förvirring hos Disney-konsumenterna, kommer vi att agera för att skydda oss själva och våra kunder. Disney anser att Brightspark har påvisat ett mönster med att vilseleda kunderna och underminerat förtroendet som kunderna har för Disney, säger Disney i ett officiellt uttalande.

Brightspark svarar så här:

- "Braver" är en produkt för familjer med begränsad budget och jag tvivlar på att någon skulle förväxla våra produktioner med Disneys underbara filmer. Vi håller för närvarande på att diskutera saken med Disney för att hitta en rimlig lösning på detta.

Kolla in filmernas artwork i ovanstående bild och jämför själva.

| 12 september 2012 19:01 |