Serie

Skribent

MovieZine

13 augusti 2020 | 11:25

En månad till Disney Plus släpps - och priset blev just billigare

Den 15 september lanseras Disney+ i Sverige, med ett specialerbjudande på årsabonnemanget.
Nu är det bara drygt en månad kvar tills Disney+ lanseras i Sverige, och det går att börja registrera sig för tjänsten redan nu.

Disney lanserar samtidigt ett specialerbjudande för alla "early birds", med ett introduktionspris på 590 kronor för ett helt år (det motsvarar 49 kr per månad). Erbjudandet gäller fram till den 14 september, och ordinarie pris därefter är 69 kr per månad eller 689 kr för ett helt år. All info hittar du på disneyplus.com.

Streamingtjänsten Disney+ erbjuder klassiskt och nytt innehåll från Disney Studios, Pixar, Marvel, Star Wars och National Geographic under samma tak. Som vi tidigare meddelat kommer tjänsten, förutom i Sverige, att lanseras i Norge, Danmark, Finland, Island, Portugal, Belgien och Luxemburg den 15 september.
 
 

Mer än 25 originalfilmer och -serier vid lansering

 
Vid lanseringen kommer över 25 exklusiva Disney+ original finnas tillgängliga.

Där ingår bland annat den efterlängtade Star Wars-serien ”The Mandalorian”, och komediserien ”High School Musical: The Musical: The Series” som hyllar originalfilmerna. I ”Världen enligt Jeff Goldblum” ser vi Goldblum utforska och presentera överraskande fakta om vardagsting. ”The Imagineering Story” tar oss bakom kulisserna på Disneys nöjesparker och låter oss träffa kreatörerna bakom magin.

Några av de långfilmer som släpps exklusivt på Disney+ är ”Togo”, baserad på en sann historia med Willem Dafoe i huvudrollen, ”Stargirl” och ”Timmy Failure: Mistakes Were Made”.

Disneys pressmeddelande nämner inte storfilmen ”Mulan” eller den omtalade musikalen ”Hamilton”, som gjort succé i USA under sommaren. Men vi skulle bli förvånade om de inte finns med i det svenska utbudet. (Exakta detaljer kring innehållet på tjänsten kommer avslöjas längre fram.)
 
 

Tekniska detaljer om Disney Plus

 
Disney+ kommer att finnas tillgänglig på de flesta mobiler och TV-enheter, inklusive spelkonsoler, mediaspelare och smarta TV-apparater.

Enligt ett pressmeddelande kommer tittarna att "få en högkvalitativ upplevelse utan reklam med möjlighet att strömma på upp till fyra enheter samtidigt. Disney+ erbjuder också obegränsad nedladdning på upp till tio olika enheter. Abonnenter får personliga rekommendationer och kan skapa upp till sju olika profiler", skriver Disney.

Möjligheten finns också för föräldrar att skapa barnprofiler, med ett enklare gränssnitt och barnvänligt innehåll.
 
 
Kommer du att skaffa Disney Plus? Kommentera nedan.
| 13 augusti 2020 11:25 |