Film

Skribent

MovieZine

15 mars 2023 | 20:20

Disney+ lägger ned fantasyserien ”Willow” efter en säsong

Kort hjälte, kort serie. Det blir inga fler äventyr för Warwick Davis.
Det blir inga fler säsonger av ”Willow” på Disney+. Streamingtjänsten lägger ned fantasyserien efter bara en säsong, som visserligen fick goda recensioner men misslyckades med att nå ut till tittarna.
 
”Willow” är en fortsättning på Ron Howards äventyrsfilm från 1988, en kultklassiker i äventyrsgenren. 20 år efter händelserna i originalet återvänder Willow Ufgood (spelad av Warwick Davis) med en bunt nya karaktärer. Ellie Bamber, Erin Kellyman och Tony Revolori är några av de nya skådespelarna ombord.
 
Deadline skriver dock att "Willow" förblir en viktig titel i Disneys bibliotek och det är inte omöjligt att de vill återuppväcka franchisen på något sätt framöver. Men "Willow" som tv-serie blev förmodligen för dyr för att motivera en ny säsong.
 
 
I en exklusiv intervju med MovieZine berättade manusförfattaren Bob Dolman om problemen bakom kulisserna på nya tv-serien, jämfört med den betydligt friare processen bakom långfilmen för 35 år sedan:
 
- Jag fann att i skrivrummet var vi tvungna att rapportera till Disney och Lucasfilm så ofta att vi inte var fria. Eller inte lika fria. Jag vill inte porträttera det som att vi hade bakbundna händer, men ibland var vi tvungna att förklara var vi var på väg mitt i. Det är som att förklara ett barns liv för en bebis.
| 15 mars 2023 20:20 |