Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 juli 2020 | 10:00

Disney har inte glömt "Tron 3" - senaste nytt om uppföljaren

Ryktet säger att Jared Leto kan dyka upp i uppföljaren till "Tron: Legacy".
Ända sedan "Tron: Legacy" släpptes år 2010 har det talats och viskats om en tredje film i den futuristiska världen. Den senaste blev dock ingen jättesuccé, så Disney har inte direkt satt i högsta växeln för att fortsätta glida fram på sina neonupplysta motorcyklar.

Men om du sett fram emot att återvända till den digitala Tron-världen så har vi lite goda nyheter. Enligt Disneys musikchef Mitchell Leib finns det ett "fantastiskt" manus och filmen kan bli gjord för streamingtjänsten Disney+.

- Med Disney+ har vi möjligheten att skapa innehåll som vi annars inte hade kunnat göra. Disney+ ger oss en chans att expandera och skapa olika slags innehåll, säger Leib i podcasten Light the Fuse.
 
 
Samtalen kring "Tron 3" är igång men mycket ska falla på plats innan den blir av, berättar Leib. Det låter iallafall som att bandet Daft Punk är sugna på att skapa musiken igen, och Disney hoppas även locka tillbaks regissören Joseph Kosinski.

- Vi har ett fantastiskt manus, det är helt fenomenalt. Tajmningen var inte rätt för några år sedan, men nu tror jag att tiden är inne. Jag känner att vi har lärt oss många läxor av den förra filmen.
 
 
Nyheten om "Tron 3" satte ny fart på rykteskvarnen online. Fansajten TheDisinsider påstår att tredje "Tron" blir en uppföljare (inte en reboot) och kan - som vi hört tidigare - få Jared Leto i en av huvudrollerna.

Vi håller er uppdaterade om och när det dyker upp mer info om projektet. Till dess: vill ni se en "Tron 3"? Kommentera nedan.
| 8 juli 2020 10:00 |