Film

Skribent

Anders Eklöf

12 oktober 2021 | 09:30

Disney gör långfilm om skapandet av Disneyland

Följ med till "världens lyckligaste plats" i en kommande dramafilm om hur Disneyland skapades, som släpps på Disney+.
Det finns väl ingen som inte drömde om att få åka till det magiska landet kallat Disneyland efter att ha sett reklamfilmer för temaparken i början av olika Disney-filmer på vhs? 
 
Nu berättar sajten Deadline att en film är på gång om Walt Disneys och hans dröm om att bygga "världens lyckligaste plats", Disneyland. Filmen kommer direkt till Disney+. 
 
 
Filmen regisseras av David Gordon Green som är aktuell med "Halloween Kills" medan manuset skrivs av Evan Spiliotopoulos, som ligger bakom "Skönheten och odjuret" (2017) och "Snow White and the Huntsman". 
 
För den som är nyfiken på berättelsen finns redan en hel del dokumentärer och liknande om temaparken på Disney+, som "Behind the Attraction". Den senaste filmen som gjordes om Walt Disney är "Saving Mr. Banks" från 2013, där Tom Hanks spelar huvudrollen i sin jakt på rättigheterna till Mary Poppins-varumärket. 
 
Den första Disneyland-parken finns i Anaheim i Kalifornien och öppnade 1955, då Walt Disney kom på idén att skapa en nöjespark där hans figurer kunde beskådas av filmälskarna. Sedan dess har över 500 miljoner människor besökt parken. 
| 12 oktober 2021 09:30 |