Film

Skribent

MovieZine

26 september 2018 | 09:30

Disney fixar till kritiserad prinsessa

Har Disney-prinsessan blivit vittvättad i "Röjar-Ralf"-uppföljaren? Skådespelerskan bakom Tiana svarar själv på skandalen.
Animerade "Prinsessan och grodan" blev ett stort steg framåt för Disney, med en mörkhyad karaktär i huvudrollen.

"Dreamgirls"-skådespelerskan Anika Noni Rose upprepar snart rollen som Tiana i en kort cameoroll i vinterns "Röjar-Ralf kraschar internet". Men på de första bilderna står något inte rätt till. Många fans har kritiserat Disney för att ha "vittvättat" Tiana - hon ser ut att ha fått ljusare hy och smalare näsa.
 
 
Studion har nu lovat att fixa till Tiana innan filmen släpps i november. Anika Noni Rose berättar själv på Instagram om vad som hände:

"Mitt team och jag ringde genast studion för att prata om de visuella ändringarna. För tre veckor sen träffade vi animatörerna. De förklarade hur CGI-animation skiljer sig från de handritade originalkaraktärerna, och hur till exempel hudtonen kan se ut i olika ljus."

Skådespelerskan fortsätter med att det är viktigt för unga flickor och även vuxna kvinnor att se sig själva representerade korrekt på film. Och hon är tacksam för att studion lyssnade på hennes önskemål:

"Jag uppskattar att de så här långt in i processen visar sådan omtanke om Tiana att de lägger pengar och tid för att fixa till det som behövs."
 
 
"Röjar-Ralf kraschar internet" når svenska biodukar 1 februari 2019.
| 26 september 2018 09:30 |