Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 oktober 2019 | 11:35

Disney-chefen ger sig in i Marvel-debatten

Bob Iger svarar på Scorseses och Coppolas kritik: "Vill de gnälla så är det deras rätt."
Ingen har väl missat att några av filmvärldens stora regissörer har klagat på Marvels framfart på sistone. Francis Ford Coppola ("Gudfadern") tycker att de gör avskyvärda filmer medan Martin Scorsese ifrågasätter om det ens kan kallas film.

Disney-chefen Bob Iger gav sig in i debatten under en konferens hos Wall Street Journal:

- Det stör mig inte, men jag tänker på alla människor som jobbat på dessa filmer. Coppola och Scorsese är två av de filmskapare jag ser upp till mest. Men att använda ordet "avskyvärd"? Det ordet sparar jag till en massmördare. Det är filmer vi pratar om.
 
- Vi är en industri, vi ska tjäna pengar och gå med vinst. Men samtidigt vill vi på Disney ge världen fantastiska historier med fina värderingar, och visa våra 200.000 anställda världen över omtanke och respekt. Så jag är förvånad. Om de vill gnälla om filmer, är det deras rätt.

Iger hävdar också att MCU-filmerna från regissörer som Taika Waititi ("Thor Ragnarök") och Ryan Coogler ("Black Panther") utan tvekan håller samma mått som Scorseses och Coppolas verk.

Den senaste filmskaparen att kritisera den ständigt populära serietidningsgenren är Ken Loach, som liknar filmerna vid massproducerade hamburgare.
| 24 oktober 2019 11:35 |