Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

12 oktober 2019 | 21:30

Disney+ avslöjar sitt hemliga vapen i det kommande streamingkriget

Det involverar Disney+ Original-serien med det tveklöst sämsta namnet hittills.
Häromveckan rapporterade vi om hur Disney valde att förbjuda all reklam från Netflix i sina olika tv-kanaler. Ett tydligt beslut i och med det kommande streamingkriget, som drar igång på allvar nu i november när både Disney+ och Apple TV+ ger sig in i streaming-världen.
 
THR rapporterar nu att Disney har avslöjat ännu ett hemligt vapen i kampen om tittarna. De kommer nämligen att visa det första avsnittet av sin nya Disney+ Original-serie, baserad på "High School Musical"-filmerna, på tv redan innan Disney+ har lanserats. De Disney-ägda tv-kanalerna Disney Channel, ABC och Freeform kommer att visa det första avsnittet samtidigt, den 8 november - fyra dagar innan Disney+ lanseras i USA.
 
Vi måste också passa på att lägga en sekund åt att reagera över årets fulaste titel på en tv-serie; "High School Musical: The Musical: The Series". Det är helt sinnessjukt att Disney kan vara så extremt dåliga på att sätta en bra titel, samtidigt som de visar hur smarta de kan vara med sin marknadsföring av samma serie.
 
 
Faktumet att Disney kommer att använda sig av sina vanliga tv-kanaler, för att locka över folk till Disney+, gör sannolikt att streamingtjänsten kommer att kunna växa snabbare än många förväntat sig. Det skulle exempelvis inte vara särskilt förvånande om Disney även väljer att sända sina kommande Marvel-seriers första avsnitt på Fox, FX, ABC och Freeform - för att låta tittarna ta del av resten av serien via appen.
 

Läs också: Apple TV+ släpps i november - Här är allt som ingår

 
Vem tror du kommer att gå segrande ur det kommande streamingkriget? Kommentera gärna nedan!
| 12 oktober 2019 21:30 |