Film

Skribent

Mats Karlsson

24 augusti 2019 | 10:30

Disney och Sony i dragkamp om "Spider-Man"-regissören Jon Watts

Däremot stannar manusförfattarna kvar hos Sony för nästa "Spider-Man".
Tidigare i veckan stod det klart att det framgångsrika samarbetet mellan Disney och Sony skulle avslutas. Nu meddelar Deadline att planerna för nästa "Spider-Man" fortskrider hos Sony.
 
Enligt Deadline vill Kevin Feige ta med sig "Spider-Man"-regissören Jon Watts till Marvel Studios för andra projekt. Hur Watts (som inte är kontrakterad för fler "Spider-Man"-filmer) kommer att göra återstår dock att se. Däremot ser det ut som manusförfattarna Chris McKenna and Erik Sommers ("Spider-Man: Far From Home") kommer att stanna hos Sony för att skriva nästa "Spider-Man"-film.
 
 
Dessutom avslöjar branschtidningen att en stor anledning till parternas uppbrott var att Disney ansåg att Feige inte hade tid och möjlighet för att jobba med nästa "Spider-Man"-film.
 
Tiden får utvisa om Sony och Disney kan nå en överenskommelse till att slutföra "Spider-Man"-trilogin, då flera rapporter indikerar att Kevin Feige fortfarande älskar karaktären och skulle troligtvis göra allt för att skapa luckor i sitt späckade schema för nästa "Spider-Man"-rulle.
| 24 augusti 2019 10:30 |