Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

29 augusti 2017 | 14:55

Discovery Networks kanaler kan försvinna för 4,5 miljoner tv-tittare

4,5 miljoner svenskar kan missa söndagens VM-kvalmatch mot Vitryssland. Orsaken är att ComHem/Boxer och Discovery Networks är oense om nytt distributionsavtal.
Då var det dags igen... tidigare under året försvann alla Discovery Networks kanaler för Telias kunder. Den gången gick det några dagar innan företagen slutligen kom överens. Den här gången är det dags för ComHems/Boxers kunder att börja oroa sig.
 
Även om de (troligtvis) lär komma överens vartefter, då det i slutändan är båda företagens kunder som blir drabbade. Finns det däremot en stor risk att om du planerat att se något på någon av Discovery Networks kanaler under helgen (som VM-kvalmatchen mellan Sverige och Vitryssland) - så kan det sluta med att du få leta upp en vän med ett Telia-abonnemang istället. 
 
Utan ett nytt avtal före midnatt den 31 augusti kan ComHem/Boxer-kunderna förlora Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery ID, Discovery Science och Discovery World.
 
- Vi har fortfarande samtal med ComHem/Boxer. Båda parter försöker komma fram till en lösning för fortsatt samarbete, men så här långt har vi inte lyckats nå ett nytt avtal, säger Henriette Zeuchner, VD för Discovery Networks Sweden.
 
Det återstår alltså att se hur det kommer att sluta, men var beredd på nödlösningar under helgens tv-tittande - om du är kund hos Comhem/Boxer det vill säga.
| 29 augusti 2017 14:55 |