Film

Skribent

Josefine Krischausky

10 maj 2022 | 06:00

"Dirty Dancing"-uppföljaren får premiär 2024

Det är sedan tidigare bekräftat Jennifer Grey återvänder till sin roll från originalet, samtidigt som såväl nya som gamla ansikten förväntas göra henne sällskap på rollistan.
Över tre och ett halvt decennium efter att "Dirty Dancing" först hade premiär har det blivit dags för det romantiska dramat att få en uppföljare. Redan sedan tidigare har det stått klart att Jennifer Grey återvänder till sin roll som Frances "Baby" Houseman, och Deadline rapporterar nu att projektet fortsätter att gå framåt, samt att Lionsgate satsar på en premiär under 2024. 
 
På samma gång avslöjas lite mer handlingen i uppföljaren, som kommer att utspela sig under 1990-talet. Samtidigt som vi får återse en lite äldre Baby, kommer hennes berättelse att vävas samman med historien om en ny, yngre kvinnlig karaktär, och hennes romantiska sommaräventyr. Vad gäller den musikaliska biten kommer flera av låtarna från originalet att återkomma, men även andra 90-talsmelodier. 
 
I registolen sitter Jonathan Levine, tidigare känd för filmer som "50/50" och "Warm Bodies", som också har varit med och skrivit manuset. Regissören menar att man hoppas kunna locka en ny generation tittare, samtidigt som uppföljaren ska hylla originalet, och inte göra tidigare fans besvikna.
 
- Vi kommer att tackla den här uppgiften med sofistikation, ambition och framförallt kärlek, säger regissören till Deadline.
 
Just nu är man igång med resten av rollbesättningen, där flera nya ansikten ska ansluta till ensemblen, samtidigt som det finns planer på att involvera fler skådespelare från originalet. Även Patrick Swayzes karaktär Johnny Castle förväntas på något sätt vara inblandad i handlingen, som en ännu viktig del av Babys berättelse. 
 
Inspelningen av uppföljaren, som just nu går under samma titel som originalet, är planerad att sätta igång senare detta år. 
| 10 maj 2022 06:00 |