Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

13 februari 2017 | 15:30

Din röst är hörd: "John Wick: Chapter 2" går upp på svensk bio trots allt

Nordisk Film har lyssnat på de nordiska fansen.
Actionrökaren "John Wick 2" lyckades spela in drygt 40 miljoner dollar under sin gångna premiärhelg, vilket kanske inte kommer som en stor överraskning för de som såg den underskattade ettan. "John Wick" var nämligen en frisk fläkt i genren och många fans har längtat efter att få återse Keanu Reeves stenhårde hjälte.

Det såg dock länge ut som att "John Wick 2" aldrig skulle nå svenska biografer. Pia Norström (Market Manager på distributören Nordisk Film) berättade för MovieZine för några veckor sedan:

- Publikunderlaget för filmen är helt enkelt för litet för att motivera kostnaden för en biorelease, men vi hoppas att fansen hittar till filmen i Home Entertainment-fönstret istället.

Men efter passionerade reaktioner från bland andra MovieZines läsare står det nu klart att filmen får en svensk biorelease, trots allt. Norström säger:

- Vi är glada över att gå alla fans till mötes, de har gjort sina röster hörda på olika sätt, och nu ger vi dem chansen att se filmen på stor duk.

"John Wick 2" är regisserad av Chad Stahelski och förutom Reeves i huvudrollen får vi även se Laurence Fishburne, Bridget Moynahan, Ian McShane, Peter Stormare och Ruby Rose i rollerna. Svensk biopremiär blir det den 24:e februari, och om du suktar efter lite sevärt pang-pang råder vi dig att infinna dig i närmaste biosalong lagom till dess.

Ska du se "John Wick: Chapter 2" på bio? 
| 13 februari 2017 15:30 |