Serie

Skribent

Fabian Nordlander

16 juli 2013 | 13:01

Din filmsmak suger!

"Du har fel". "Du förstår inte vad du pratar om". "Du kan inte tycka så". "Du har missförstått allt". "Din filmsmak suger!". Dessa fraser är några jag tror vi alla som cineaster har använt mot varandra sedan filmens begynnelse. DU har alltid rätt.

Jag har alltid funnit det intressant att vi finner film så subjektiv för oss själva och tycker att vår uppfattning är den korrekta, men ändå alltid uppsöker andras åsikter. Antingen via kritiker, bloggare, vloggare eller vänner. Det är sällan du helt och hållet håller med någon eller mot all förmodan ändrar din åsikt på grund av någon annans. Du är den bästa kritikern där ute. Men ändå är du inne på den här sidan. Hur kommer det sig att kriticism inte är lika stort som i andra medier? Musik, teater, spel. Så klart det existerar, men inte alls i samma utsträckning som i film. Av någon anledning söker du dig till svaren hos oss, filmkritikern.

Vi har nu producerat Filmfika för er i lite över ett halvår. Något vi på produktionen har tyckt varit en fantastisk upplevelse. Men vad som vart mest givande har inte vart årets mest saftiga rullar, pressvisningar eller intervjuer. Det mest givande har vart er tittare, kanske mer specifikt er respons. Det är ni som formar programmet samt dess innehåll och i slutändan är det för er vi gör programmet. Vi såg en visuell lucka inom filmkriticism vi nu försökt fylla.

Nu tar vi ett kort litet sommarlov. En liten tid för att se rullar i sommarstugan och reflektera på filmårets första halvår. Filmfika kommer fortsätta, men inte utan er. Varav vi nu vänder oss till er läsare på MovieZine för en dialog. Vad vill ni se?

Hur vill ni ha programmet? Vad intresserar er? Vi gör programmet för er, inte oss själva. Så kom med förslag på vad ni vill se nästa säsong. Skriv här eller skicka oss ett mail på filmfika@gmail.com.

Fler gäster?
Reportage?
Recensioner av klassiker?
Teman?
Interaktion?
Fler tävlingar?
Live event?
Sebastian raka sig?
Fabian sluta mumla?

You will give the people an ideal to strive towards. They will race behind you, they will stumble, they will fall. But in time, they will join you in the sun. In time, you will help them accomplish wonders. - Jor-El (Man of Steel)

Se alla tidigare avsnitt av Filmfika här eller på Youtube »

Fabian Nordlander
Sebastian Castro

| 16 juli 2013 13:01 |