Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 augusti 2021 | 15:00

Dimitri har betygsatt över 7000 filmer på MovieZine

Dimitri Latorre från Karlskrona är en av våra flitigaste medlemmar. I veckan nådde han den magiska gränsen på 7000 betygsatta titlar.
Vi hörde av oss till Dimitri för att gratulera, och ta reda på om han har ett liv utanför filmtittandet.
 
7000 betygsatta titlar på MovieZine, det är rätt imponerande! Hur mycket film ser du egentligen?

- Jag försöker se en film om dagen. Och skulle jag fastna framför en TV-serie så försöker jag ta igen filmtittandet med att se två, tre filmer på raken senare.

Hur länge har du varit medlem på MovieZine?

- Oj, det är länge nu. Någon gång runt 2008 där någonstans. Minns att sidan hade en svart layout och inte var lika avancerad som nu. Då fanns det till exempel inga artiklar om spel och man kunde inte betygsätta TV-serier. Jag hängde då mest på forumet där jag fick nya filmvänner och massa tips på filmer. Detta gjorde att jag fastnade för sidan vilket fick mig att börja betygsätta och på MZ har jag hängt sedan dess.

En del filmfans tycker att betygsskalan 1-5 är rätt snäv. Kan det vara svårt att bestämma om en film är en stark trea eller kanske en svag fyra?

- Jag gillar betygsskalan 1-5. Jag håller oftast reda på om jag tycker att en film är en svag eller stark trea, eller bara en stabil trea helt enkelt. Ibland händer det att jag lägger till en kommentar och då brukar jag skriva om det är en stark eller svag. Kanske det skulle finnas i betygssystemet en färgkod som kunde ange om det är en svag eller stark i betyget?

Händer det ofta att du ändrar ditt betyg efter en omtitt av en film?

- Det händer men inte så ofta. De betyg jag har satt brukar gälla även efter en omtitt.

Om du skulle tipsa våra läsare om fem klockrena men förbisedda 5:or, toppfilmer som få verkar ha sett eller hört talas om - vilka skulle du rekommendera?

- "De älskande vid Polcirkeln", "Antonias värld", "Kampen om elden", "Gulliver hos lilleputtarna" och "Ungkarlsfällan" verkar vara väldigt förbisedda på MovieZine och finns bland mina femmor som jag kan tipsa om.

- Sedan brukar jag tipsa om eposet "1900". Den verkar inte heller vara så betygsatt som jag trodde att den skulle vara med tanke på att den är regisserad av Bertolucci och har unga Robert de Niro, Gerard Depardieu och Donald Sutherland i huvudrollerna.
| 21 augusti 2021 15:00 |