Film

Skribent

Thomas Linnaeus

14 augusti 2023 | 12:01

Digitalpremiär: Hajpade uppföljaren till “Spider-Verse” finns nu att se hemma

Från och med idag finns “Spider-Man: Across the Spider-Verse” att köpa digitalt.
I maj återvände Miles Morales till biodukarna med “Spider-Man: Across the Spider-Verse”. I första filmen mixtrade skurken Kingpin med universums lagar och det slutade med att Spindel-män från olika dimensioner möttes i en och samma värld.
 
Fem år har gått sedan första filmen, och i uppföljaren måste Morales själv resa genom multiversumet. “Across the Spider-Verse” är ambitiös och under en intervju sa skaparna “vi har i princip gjort fem filmer i en”.
 
 
Lyckligtvis sitter inte bara en, utan tre herrar på registolen. Joaquim Dos Santos, Kemp Powers och Justin K. Thompson är namnet på dessa. Bland röster hörs Shameik Moore i huvudrollen, Hailee Steinfeld som Gwen Stacy och Oscar Isaac som Spider-Man 2099.
 
I skrivande stund har “Across the Spider-Verse” fina 95 av 100 på Rotten Tomatoes, och även vi på MovieZine älskade uppföljaren. Lucas Mass skriver att “jag älskar alla nya Spider-Man-karaktärer, jag älskar alla nya animerade stilar och den centrala tematiken är fängslande och helt rätt”. Betyget blev 4 av 5.
 
“Spider-Man: Across the Spider-Verse” finns att köpa digitalt på SF Anytime, Blockbuster, och iTunes.
| 14 augusti 2023 12:01 |