Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

12 mars 2024 | 07:00

Digitalpremiär: Är nya "Mean Girls" bättre än originalet?

Ingen anade att vi behövde en remake av "Mean Girls", men här är vi.
Vem anade att "Mean Girls" från 2004 behövde en remake? Som musikal, dessutom. Filmen från 2004 har med tiden både blivit kult och byggt upp en hängiven skara fans som friskt citerar dess minnesvärda repliker så med allt i Hollywood är det kanske inte så konstigt att en remake har fått se dagens ljus.
 
Tjugo år senare har Tina Fey, som också var med och skrev originalet, uppdaterat konceptet med nya skådespelare och kastat in en drös musikalnummer cause why not? Ett gäng igenkännbara ansikten från originalet dyker upp i remaken och det blir ruskigt svårt att inte jämföra filmerna med varandra. 
 
 
Till de flestas förvåning togs filmen emot med öppnar armar och har spelat in över $100 miljoner globalt, för att inte nämna dess inte-så-dåliga 70% på filmkritikersidan Rotten Tomatoes. MovieZine delade ut en fin fyra i betyg där Jonna Vanhatalo skriver att "detta är en modern saga i Askungen-anda, fast i raffset och med glimten tydligt i ögat. Och framförallt är de musikaliska framträdandena av så hög klass att mycket annat får vara lite som de är." So fetch! 
 
Idag har filmen digitalpremiär vilket innebär att den kan hyras/köpas från tjänster som SF Anytime och liknande. Passa på att känna av nostalgin och svepas med i de nya musikaliska inslagen! 
 
Vad tycker du om den nya "Mean Girls"? Kommentera nedan. 
| 12 mars 2024 07:00 |