Film

Skribent

Thomas Linnaeus

21 december 2023 | 09:00

Digitalpremiär: Biopubliken svek “Expendables 4” - nu finns den att se hemma

Sylvester Stallone, Jason Statham och vår egen Dolph Lundgren är alla med i den fjärde “Expendables”-filmen.
Det var inte ett lätt år för actiongubbarna på bio. “Barbie”, “Oppenheimer” och “Super Mario Bros. Filmen” dominerade under året, medan uppföljaren “Expendables 4” floppade rejält. Efter en budget på 100 miljoner dollar, lyckades filmen enbart dra in cirka halva den summan.
 
Men idag får Sylvester Stallone och gänget en andra chans, då “Expendables 4” släpps digitalt. I denna film tar Jason Statham en mer framträdande roll. Här skickas actiongubbarna till Libyen för att stoppa en legosoldat från att stjäla kärnvapen.
 
 
Dolph Lundgren och Randy Couture återvänder från de tidigare filmerna. Nya skådisar för serien är rapstjärnan 50 Cent och Megan Fox. Bakom kameran har vi regissören Scott Waugh som tidigare gjort film av spelet “Need for Speed”.
 
Hos oss fick “Expendables 4” fina 3 av 5. Motiveringen lyder “när allt kommer till den blodfärgade kritan är det här en enkel film att rekommendera eller avråda från: Gillar du de tidigare filmerna i serien, framför allt ettan och tvåan, så lär du gilla den här”.
 
“Expendables 4” finns att köpa via VOD-tjänster såsom SF Anytime, Blockbuster och iTunes.
| 21 december 2023 09:00 |