Film

Skribent

Alexander Svensson

8 mars 2024 | 10:00

"Ett sista race" går i mål - nu kan du se biosuccén hemma

Kritikernas sågningar var inget hinder för vinterns publikrace.
Det är inte alltid svensk film lyckas fylla biograferna, men julens “Ett sista race” gjorde verkligen det. Med över 260 000 biobesökare blev Edward af Silléns fartfyllda actionkomedi en stor framgång, och nu gasar den in på digitaltjänster.
 
“Ett sista race” följer streetracern Dennis, som efter såväl brott mot lagen och ett kapsejsat äktenskap bestämmer sig för att få ordning på livet. Men när han får höra att hans sextonåriga dotter Hanna är påväg in på samma bana så blir det till att ringa upp ex-frun och ge sig ut för att hejda henne.
 
David Hellenius gör huvudrollen som Dennis, och Malin Åkerman spelar ex-hustrun Tove. I övriga roller medverkar bland andra Elsa Öhrn, Johan Glans, Jonas Karlsson och Johan Ulveson. För regin står Edward af Sillén. Tänk på filmen som svenska komikers version av “Fast & Furious”, helt enkelt.
 
 
Trots all talang involverad så var kritikerna långt ifrån imponerad. Filmen sågades ända ner till däcken. Här på MovieZine stod vår recensent Katarina Emgård för en av sågningarna, och delade ut betyget 1/5. Rubriken “Får man dela ut betyget noll?” tyder på att hon kände att det var mer än filmen förtjänade.
 
Trots sågningarna blev filmen alltså en publiksuccé. Var du inte en av de 260 000 som filmen på bio så kanske du istället vill ta din chans och se den hemma. “Ett sista race” finns frånochmed idag att köpa digitalt. Den kommer också att dyka upp på TV4+ Play den 29 mars, lagom till påskledigheten. 
 
| 8 mars 2024 10:00 |