Film

Skribent

MovieZine

28 juli 2021 | 23:55

Officiellt: Disney har skrotat sjätte ”Die Hard”-filmen

Producenterna hade en långt gången idé som kretsade kring en ung McClane.
Yippie-ki-nope, motherf**er. Så lyder beskedet från Disney till John McClane, och alla andra som hoppades på en prequel till ”Die Hard”-filmerna. Nu bekräftar producenten Lorenzo di Bonaventura att filmidén är skrotad.

Detta trots flera års prat om en sjätte film, som skulle bära titeln "McClane". Tanken var att berätta en historia som både besöker John McClane som en ung snut ca 1979, långt innan händelserna i första filmen, och i nutid där Bruce Willis skulle få upprepa rollen.

- Nej, den kommer inte att hända. Det intressanta med vår idé var att vi kunde både träffa en ung John McClane och använda Bruce. Man fick så att säga två versioner av honom, lite som i "Gudfadern del 2", berättar producenten för Polygon.

Len Wiseman kom ombord som regissör år 2015, men sedan dess har det varit relativt tyst om projektet. När Disney köpte upp Fox våren 2019 var "McClane" en av filmerna som ströks.

Det är i nuläget inte klart om den tuffe snuten någonsin får göra comeback. Bruce Willis har spelat McClane i totalt fem filmer mellan åren 1988 och 2013.
| 28 juli 2021 23:55 |