Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

13 oktober 2015 | 15:00

DiCaprio producerar film om Volkswagen-skandalen

Oklart om han även ska spela huvudrollen.
Paramount har köpt upp rättigheterna till Jack Ewings kommande bok som ska behandla Volkswagen-skandalen. För de som missat vad VW-skandalen är för något är en snabb förklaring att den tyska biljätten under flera år fuskat med sina avgas-utsläpp. Många av bilmodellerna hade ett sätt att känna av när de blev testade för utsläpp och kunde då dra ner på utsläppen så att de klarade EPA-standarden. Med systemen avslagna kan utsläppen uppgå till så mycket som 40 gånger mer än den tillåtna gränsen.

Volkswagen är stämda på hela 18 miljarder dollar av amerikanska Environmental Protection Agency, och aktien har störtdykt ner i källaren tillsammans med många människors förtroende för bilmärket. Det finns en kännbar risk att skandalen innebär slutet för VW och kaos för den tyska bilindustrin.

Leonardo DiCaprio kommer att producera filmen via sitt produktionsbolag Appian Way. Han har tidigare producerat filmer som "The Wolf of Wall Street", "Runner Runner" och "Out of the Furnace".

Ännu är ingen rollbesättning klar och det har inte heller gjorts klart med en regissör, men visst vore det kul att se DiCaprio i rollen som den hårt pressade VD:n Martin Winterkorn (som nu fått sparken) i ögonblicket han inser att charaden har fallit.
| 13 oktober 2015 15:00 |