Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 maj 2017 | 15:30

Diane Kruger till filmen om JT LeRoy

Historien om den uppdiktade succéförfattaren är för bra för att vara sann. I nya filmen "JT LeRoy" medverkar också Kristen Stewart och Laura Dern.
Diane Kruger har fått en roll i den kommande filmen ”JT LeRoy”, enligt Deadline. Där kommer hon att spela mot Kristen Stewart och Laura Dern i en verklighetsbaserad historia, nästan för bra för att vara sann.

JT LeRoy var underbarnet som slog igenom i början av 2000-talet med sina böcker och novellsamlingar, som skildrade hans liv som en trasig, ung, prostituerad queer-kille. Han blev snabbt kulturvärldens älskling och hängde med celebriteter, alltid dold bakom stora solglasögon och peruk
 
Efter flera år avslöjades den genanta bluffen: JT fanns inte på riktigt. "Fake news", som vi skulle sagt idag.
 
 
Laura Dern ("Twin Peaks") ska spela författaren Laura Albert, som skapade karaktären som en form av terapi. Kristen Stewart ("Twilight") tar rollen som hennes svägerska Savannah Knoop, som gick med på att klä ut sig till JT i offentliga sammanhang. Diane Krugers ("Inglourious Basterds") roll är en fransk skådespelerska som vill göra film om JT:s liv.

I verkligheten var det Asia Argento som föll för JT LeRoy och hans starka berättelser. Hon filmade hans bok "Sarah" som dramat ”The Heart is Deceitful Above All Things”, med sig själv i en av huvudrollerna.

Den sanslösa, tragiska och på samma gång enormt fascinerande historien utforskas i dokumentären ”Author: The JT LeRoy Story” som släpptes förra året. Rekommenderas varmt!

Inspelningen av ”JT LeRoy” inleds i juli.
| 17 maj 2017 15:30 |