Spel

Skribent

Anders Eklöf

8 juli 2023 | 12:01

"Diablo" presenterar en ny klass för första gången på tio år

Blood Knight är den första nya spelbara klassen sedan 2014.
Ganska nyligen släppte Blizzard Entertainment sitt efterlängtade spel "Diablo IV" (5 av 5 i betyg av MovieZine), men de har även sitt mobilspel "Diablo Immortal".
 
Nu presenterar Blizzard en ny spelbar klass för första gången på nästan 10 år, som är den vampyrliknande Blood Knight. Den senaste nya var Crusaders i "Diablo III: Reaper of Souls" från 2014.
 
 
- Vampyrer livnär sig på fiendens liv, fångar dem i dödliga skuggor framkallade med förbannad styrka, och håller fienden på avstånd. Och om allt annat misslyckas, kan de bara ge efter för den oheliga styggelsen inom sig själva som tävlar om kontroll över sin mänsklighet, skriver Blizzard på sin hemsida.
 
"Diablo Immortal" släpptes förra året och har fått ganska blandad kritik - men mestedels negativt från "Diablo"-veteraner. Spelet har framförallt fått kritik för sina lootlådor och mikrotransaktioner.
 
Vi rapporterade tidigare om att spelet stoppades i länder som förbjuder lootlådor i spel, samt att det kan kosta cirka 1 miljon att uppgradera sin karaktär.
 
 
Det finns ingen information om att Blood Knight ska komma till "Diablo IV". Blizzard har dock avslöjat den första säsongen i spelet, som kallas "The Season of the Malignant". Innehållet släpps den 20 juli och har nya uppdrag, utrustning, krafter och en ny boss att kämpa mot.
 
Spelar du "Diablo Immortal"?
| 8 juli 2023 12:01 |