Spel

Skribent

Vanja Tomin

9 december 2022 | 19:00

"Diablo IV" har fått bekräftat släppdatum till sommaren 2023

Blizzard visade även upp en ny trailer för sitt kända rollspel på spelgalan The Game Awards.
Den som väntar på något gott, väntar i detta fall alldeles för länge. Efter tre års väntan får vi äntligen en färsk trailer samt släppdatum för Blizzards rollspel "Diablo IV" under torsdagens The Game Awards.
 
Det fanns till en början en del kontroverser om huruvida det skulle vara gratis att spela Blizzards mobilspel "Diablo Immortal". Motreaktionen var så allvarlig att en community manager var tvungen att klargöra att det nya spelet "Diablo IV" inte skulle vara som sin mobila föregångare.
 
- Vi vet att när du engagerar dig i spelet, särskilt tidigt, har du inte en fullständig förståelse för spelet. Du kommer att vilja experimentera och prova saker, säger "Diablo IV"-spelchefen Joe Shely till GameSpot.
 
 
- När du tittar på våra respektive system, som gäller både vårt färdighetsträd och andra funktioner för senare nivåer, vilket är systemet för slutprogression, försökte vi verkligen närma oss det på ett sätt som ja, ger den känslan av att göra ett val som är viktigt och att din karaktär inte är densamma som alla andras karaktär.
 
Samma uttalande gjordes kring släppet av den förra World of Warcraft-expansionen "Shadowlands", där det skulle vara av stor vikt och betydelse vilket val som gjordes i spelet. I fallet med "Shadowlands" visade det sig att valet inte var av så stor vikt som Blizzard försökte få det att låta, så vi får hoppas att det stämmer bättre in på kommande "Diablo IV".
 
 
Säga vad man vill om Blizzard och deras spel, men är det något de alltid varit duktiga på så är det trailers och filmsekvenser i sina spel.
 
Kolla in den häftiga trailern där ärkeängeln Inarius utmanar demonen Lilith.
 
 
Bara några timmar innan The Game Awards startade igår, publicerade Washington Post en rapport om den dåliga arbetsmiljön som finns inom "Diablo IV"-teamet. Nuvarande och tidigare anställda säger att personal är utbrända och utslitna på grund av låga löner och ogynnsamma arbetsvillkor.
 
Anställda förväntas arbeta betydande övertid för att uppfylla det rapporterade releasedatumet den 6 juni 2023.
 
Har du länge sett fram emot "Diablo IV"?
| 9 december 2022 19:00 |