Film

Skribent

Patrik Jonsson

28 juni 2012 | 20:15

"Dexter" tar farväl

Efter månader, ja säkert år, av velande fram och tillbaka har nu äntligen Showtime bestämt sig; "Dexter" går i graven efter säsong åtta.

Först ska vi naturligtvis få avnjuta den sjunde säsongen som drar igång i slutet av september i år, men nästa höst rullar alltså den åttonde och absolut sista säsongen av "Dexter", sedan kommer blodstänken sakta men säkert att torka.

Showtime meddelade även att den sjunde och åttonde säsongen skall ses som ett enda långt avslut, säsongerna kommer med andra ord att kopplas ihop mycket starkare än vad de tidigare säsongerna har gjort. Inte helt olikt vad AMC har gjort med sin "Breaking Bad" med andra ord.

Sedan var det dags att börja att skrika på allvar av endera glädje eller bedrövelse för MTV håller på att utveckla en TV-serie baserad på "Scream"-filmerna. Producenterna Tony DiSanto och Liz Gateley håller just nu på att leta efter någon som kan skriva själva pilotavsnittet, de tillade även att det fortfarande är oklart ifall även Wes Craven och Kevin Williamson kommer att vara inblandade. Ja... det är MTV så jag gissar på att de inte kommer att vara med, detta bådar inte gott.

Eftersom jag tidigare helt har missat att premiärdatumet för BBC America:s kommande thrillerserie "Copper" varit tillkännagivet så passar jag helt enkelt på att nämna det nu, bättre sent än aldrig, redan på söndagen den 19:e augusti smäller det! "Copper" är alltså BBC America:s allra första helt egna serie och kommer främst att utspela sig i New Yorks irländska kvarter under 1860-talet. Där kommer vi att få följa Kevin Corcoran (Tom Weston-Jones), en irländsk immigrant tillika polis, som ihärdigt försöker att bevara freden i de ökända Five Points-distrikten samtidigt som han söker efter sanningen kring hans frus mystiska försvinnande och hans dotters död.

Männen bakom serien är allt annat än några lammungar, den är skapad av Tom Fontana ("OZ", "Homicide -Life on the Street") och Will Rokos ("Southland") och båda kommer även att agera som producenter och manusförfattare. Med sig har de även Barry Levinson som knappast behöver någon mer ingående presentation. Vi kan med andra ord räkna med ganska hårda tag, serien sägs ha en del gemensamt med filmen "Gangs of New York" och den första säsongen kommer att bestå av 10 avsnitt.

Jag länkar här till "Coppers" hemsida där ni även kan hitta dess trailer. Peppen kan börja!

Då vi ändå snackar BBC America och främst BBC så kan jag väl även dra upp serien "Luther". En tredje säsong är sedan tidigare utlovad, men den kan komma att ha premiär något senare än till vintern som det tidigare har spekulerats i, i och med Idris Elbas fullspäckade schema. En premiär 2013 blir det dock definitivt, frågan är bara när? Vidare har Elba själv berättat att den tredje säsongen kommer att bjuda på fler ondskefulla karaktärer och mer mörk TV, mycket talar för att den tredje säsongen (som kommer att bestå av 4 avsnitt) kommer att fokusera på en skurk som genomsyrar hela säsongen. En karaktär som mer eller mindre får Luther att bryta samman.

Detta lär även bli den sista säsongen, men Elba avslöjade att planer på en film finns och att de i allra högsta grad lever, förmodligen kommer den tredje säsongen på något sätt att kopplas ihop med en eventuell framtida film, så vi kan nog alla göra oss föreberedda på en cliffhanger utan dess like. Här har ni en länk till en längre intervju med Elba om "Luther", som gjordes i slutet av maj (ljudet är dock inte det bästa, men det är väl alltid något). Ifall ni har missat denna fantastiska serie så tycker jag att ni genast ska kasta er över den, "Luther" är helt klart bland det bästa som går just nu.

Nyheter i korthet:

Så var det då klart att Lifetime kommer att börja sända "Devious Maids", serien från Marc Cherry ("Desperate Housewives") som ABC passade på tidigare i maj. Den första säsongen kommer att bestå av 13 avsnitt, inget premiärdatum är dock satt.

Oscarsvinnaren Jennifer Hudson kommer att besöka "Glee" i den kommande säsongen och det besöket gäller flera avsnitt, och självaste Marilyn Manson kommer att dyka upp i "Californication".

Den andra säsongen av Syfy:s superhjälteserie "Alphas" kommer att ha premiär måndagen den 23:e juli.

HBO:s "The Newsroom" hade premiär i söndags och serien drog 2,1 miljoner tittare vilket betydde en halvljummen start.

ABC har förnyat "Rookie Blue" och därmed gett serien en fjärde säsong.

En liten påminnelse: ikväll har allas vårt trainwreck Charlie Sheen premiär med sin nya serie "Anger Management" på FX.

A&E har släppt en kort liten trailer till deras kommande miniserie "Coma" som har premiär den 3:e september, och AMC har släppt en till den femte säsongen av "Breaking Bad". Dessa får helt enkelt runda av det hela för denna vecka, på återseende!

| 28 juni 2012 20:15 |