Serie

Skribent

Tobias Andersson

6 februari 2023 | 21:18

”Dexter”-prequel bekräftad: Trinity Killer gör comeback

Det blir ett (kärt) återseende när fansens favoritskurk återvänder för att göra livet surt för en ung Dexter.
Ryktet som florerade förra veckan stämde. Inte bara en, utan två prequels till ”Dexter”, är nu officiellt bekräftade av Showtime där vi kommer att få följa Michael C. Halls karaktär i hans unga år.
 
Det lilla vi än så länge vet om ett av projekten är att det kommer bli läskigt värre då tv-världens kanske läbbigaste seriemördare, Trinity Killer, kommer tillbaka, rapporterar Deadline. Spelad av John Lithgow fascinerade han tittarna under hela den fjärde säsongen. Nu återuppväcks alltså karaktären på nytt där vi i en origin-historia ska få veta mer om hans bakgrund och varför han blev en av de värsta (fiktiva) seriemördarna någonsin, typ ondskan personifierad.
 
Om det blir John Lithgow som kommer porträttera en ung Trinity Killer får vi nog veta inom en snar framtid.
 
John Lithgow stal showen som Trinity Killer i säsong 4.
 

Två till "Dexter"-projekt på gång

 
Revival-serien "Dexter: New Blood" är inte skrotad som det tidigare ryktats om, en andra säsong kommer att bli av. Det har ryktats om att säsong 2 ska byta huvudrollsinnehavare till Dexters nu vuxne son som ska ha ärvt farsans obehagliga fallenhet för mord. Men än så länge är inget bekräftat.
 
Vad som däremot är bekräftat är att det kommer att komma en till prequel-serie. "Dexter: Origins" blir titeln och där kommer vi att få följa Dexter när han tar examen från plugget och börjar inom Miamis poliskår. Flera kända och numera yngre ansikten från originalserien kommer att dyka upp.
 
Kommer du att följa Dexter på fler seriemördarbravader och ser du fram emot att få återse Trinity Killer?
| 6 februari 2023 21:18 |