Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

9 januari 2018 | 05:45

Det verkar bli en sjätte säsong av "Agents of S.H.I.E.L.D." trots allt

ABC-chefen meddelar att han är försiktigt optimistiska kring en fortsättning av "Agents of S.H.I.E.L.D.".
För en dryg vecka sedan skrev jag en artikel om 5 tv-serier som låg i riskzonen för att läggas ned, på grund av sina dåliga tittarsiffror - där "Agents of S.H.I.E.L.D." var en av de serierna jag nämnde.
 
Med anledning av de dåliga tittarsiffrorna passade EW, under Television Critics Association vinter-pressturné, på att fråga ABC-chefen Channing Dungey om seriens öde.
 
- Jag skulle nog säga att jag är försiktigt optimistisk. Det är alltid svårt att veta redan nu i januari, eftersom det också beror på vilka nya serier vi kommer att vilja satsa på senare under året - därför är det svårt att säga exakt vad som kommer att hända bara några dagar in på det nya året.
  
Det bör med andra ord båda gott för seriens fans. "Försiktigt optimistisk" verkar i det här fallet betyda att det blir en fortsättning, förutsatt att ABC inte får in ett gäng nya succéserier under året - som i värsta fall kan putta ut "Agents of S.H.I.E.L.D." ur tablån.
 
 
ABC:s andra Marvelserie; "Inhumans", möttes däremot inte med samma typ av försiktigt optimistiska inställning från ABC-chefen. Trots att serien har haft fler tittare än "Agents of S.H.I.E.L.D.", har serien ändå blivit en stor besvikelse för kanalen.
 
- Den lyckades inte att slå igenom på den nivå som vi hade önskat. Inget definitivt beslut om seriens framtid har fattats ännu. Men jag måste säga att siffrorna, tyvärr, var lägre än vad vi hade hoppats på.
 
"Inhumans" dagar kan mycket väl vara räknade, men ABC har alltså fortfarande inte bestämt sig helt angående Marvelseriernas öde. Med lite tur kommer vi åtminstone att få ta del av en ytterligare säsong av "Agents of S.H.I.E.L.D.".
 
Vilken serie av "Agents of S.H.I.E.L.D." och "Inhumans" hoppas du att ABC ger en ytterligare säsong? Kommentera gärna nedan!
| 9 januari 2018 05:45 |