Film

Skribent

Alexander Dunerfors

12 april 2013 | 13:30

Det spökar igen på The Overlook Hotel

Det hemsökta hotellet från "The Shining" öppnar upp för en prequel, uppföljare - och skräckfestival.

Det går framåt för Warner Bros planer på att utforska vad som hände innan "The Shining". Den påtänkta prequeln, som vi skrev om förra sommaren, har nu hittat sin manusförfattare i Glen Mazzara (tidigare producent för andra läskigheter i TV-serien "The Walking Dead").

Mazzara kommer att skriva "The Overlook Hotel", som troligtvis ska följa Delbert Grady, hotellets fastighetsskötare innan Jack Torrance (Jack Nicholson) dök upp i Stanley Kubricks klassiker från 1980.

Just nu försöker studion och författaren Stephen King att reda ut vem som äger rättigheterna till den tidigare historien om det hemsökta hotellet, en del av boken som togs bort inför lanseringen år 1977.

Stanley Kubricks skräckfilm ses av många som en av de bästa filmerna i genren, och blir därmed rätt svår att följa upp. Det hindrar å andra sidan inte författaren själv från att fortsätta på historien i romanen "Varsel", med en uppföljare i form av "Doctor Sleep" som släpps i höst. "Doctor Sleep" följer den nu vuxne Danny i en episk kamp mellan gott och ont. Det lär inte dröja länge innan någon haffar filmrättigheterna också till uppföljaren.

Samtidigt försöker hotellet som inspirerade King - Stanley Hotel - locka turister genom att anordna en årlig skräckfilmsfestival. Bland annat kommer man att visa den nya dokumentären bakom Kubricks film, "Room 237". Bege dig till Colorado i början av maj för en troligen rätt episk långhelg på helig skräckfilmsmark.

| 12 april 2013 13:30 |