Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

17 september 2014 | 11:00

Det här tog "How I Met Your Mother"-stjärnorna med sig hem

Det gick vilt till när rekvisitan från den populära komediserien skulle delas upp.
I samband med att alla "How I Met Your Mother"-säsonger snart släpps i en fullmatad DVD-box anordnar 20th Century Fox en utlottning för den amerikanska (buhu) marknaden där massvis av grejer från serien  ges bort varje vecka. Allt från Robin Sparkles rosa bandspelare via Teds varmkorvskostym till HELA baren från MacLarens. 

Vad som däremot inte kommer finnas till utlottning? Det blå valthornet.

Yahoo TV passade på att prata med "How I Met Your Mother"-skaparna Craig Thomas och Carter Bays om rekvisitan och vem som tog hem vad. 

- När slutet fortfarande var långt bort var vi alla: "jag blir nöjd med vad jag än får, det är ingen stor grej, jag har ju kvar mina minnen, det räcker så gott", säger Thomas.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

- Sen när slutet närmade sig blev alla helt plötsligt ha-galna och ba: "MIN!"

Och även om uppdelandet för det mesta gick smidigt, som att Neil Patrick Harris tog The Playbook och Cobie Smulders sin Robin Sparkles-jeansjacka så blev det ett par dragkamper också:

- Alyson och Carter ville bägge ha den röda lilla brittiska telefonkiosken. De dividerade om den fram och tillbaka, säger Thomas.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

- Men i slutändan, när Alyson Hannigan tittar på dig med de där hundögonen, så ger du henne den lilla röda brittiska telefonkiosken.

Bays kom däremot hem med svärden från Teds lägenhet, som blev en sån symbol för Teds och Marshalls vänskap. Thomas tog med sig ett av de två röda båsen från MacLarens där gänget satt och Neil Patrick Harris fick med sig bordet mellan båsen, där nästan alla; skådespelare, skapare och team hade ristat in sina namn.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Vad det gäller det signifikativa blå valthornet så var både Thomas och Bays övertygade om att de två skulle ta hand om det. 

- Vi hade till och med tagit fram ett vårdnadsschema där han [Thomas] fick helgerna, skämtar Bays. 

- Men precis när allt var klart kom Josh Radnor fram till oss och bad oss väldigt ödmjukt och rart om det.  "Kan jag får det blå valthornet? Det är det enda jag verkligen vill ha." Och folks, när Ted Mosby kommer fram till dig och ber dig om det blå valthornet, då ger du honom det blå valthornet. Det kändes rätt. 

Aw, fint. Saknar ni "HIMYM"? Vad skulle ni velat ha från rekvisitan?
| 17 september 2014 11:00 |