Film

Skribent

Alexander Dunerfors

30 september 2014 | 16:00

Det blir ingen ny film för David Fincher på ett tag

HBO-serien "Utopia" väntas ta upp större delen av regissörens kommande år.
Hoppas du fortfarande på "The Girl Who Played With Fire" eller "20.000 Leagues Under The Sea", ska du kanske börja peppa inför David Finchers kommande TV-serie istället. 

Noirserien "Utopia" som vi skrivit om tidigare kommer att hålla David Fincher upptagen under större delen av 2015. Det står nämligen klart att han ska regissera alla avsnitten. Inte nog med det, han är också aktuell för en noirserie för samma kanal.

Fincher följer därmed i samma spår som Steven Soderbergh ("The Knick") och Jane Campion ("Top of the Lake") och satsar helhjärtat på det lilla formatet. Vad hans nästa film kan bli, det vet han inte ens själv än:

- Jag gjorde en remake av en bokfilmatisering, sedan en remake av en TV-serie, nu en bokfilmatisering. Jag ser inget tydligt mönster i vad jag gör, men jag är säker på att det kommer uppenbara sig för mig, säger han till The Guardian.

Gillian Flynn som skrev bioaktuella "Gone Girl" är med som producent på "Utopia".

Den som saknar Fincher på bio behöver bara vänta tills på fredag, då "Gone Girl" har premiär. Vad han säger om sin nya thriller kan du läsa här i vår intervju...
| 30 september 2014 16:00 |