Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 juni 2021 | 14:00

Därför blir det ingen fjärde "Before"-film

Julie Delpy har tackat nej till en uppföljare med Ethan Hawke.
Om du hoppades få se Ethan Hawke och Julie Delpy vandra runt i mysiga europeiska miljöer och diskutera livet, kärleken och allt däremellan igen - då har vi tyvärr ett tråkigt besked.

Efter "Bara en natt" (1995), "Bara en dag" (2004) och "Before Midnight" (2013) trodde nog många att trenden med en film var nionde år skulle hålla i sig. Men 2022 närmar sig, och skådespelerskan bakom Celine säger nej. Anledningen: hon känner sig matt på filmbranschen i stort.

I en intervju med franska Telerama avslöjar Delpy att hon ofta tänker på att byta karriär helt och hållet. Anledningen är stressen kring egna filmprojekt, som tar all energi.
 

"Jag sa nej till Richard Linklater"

 
- För ett och ett halvt år sen var jag inte långt från att lämna branschen. Helvetet jag gick igenom med att producera min senaste film gjorde mig utmattad. Jag sa nej till Richard Linklater och en fjärde "Before"-film. Jag tänkte kanske plugga istället. Jag skulle bli en bra läkare! Men jag gillar att skapa och berätta historier, säger hon.

Julie Delpy har både producerat och regisserat ett flertal filmer under sin karriär. Just nu kämpar hon med att få till en film med Emilia Clarke, kallad "A Dazzling Display of Splendor".

- Jag har ett otroligt manus om pionjärerna i Hollywood. Det är ett av de bästa jag skrivit. Och ändå sliter jag, non stop. Jag har så många filmer i skrivbordslådan som aldrig kommer bli av, berättar en frustrerad Delpy.
| 22 juni 2021 14:00 |