Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

18 oktober 2016 | 14:00

Det är Ricks fel att någon dör i säsongspremiären av "The Walking Dead"

"På grund av att Rick har underskattat världen och människorna därute, kommer gruppen att få betala för hans övertro på sig själv", hälsar producenten. Läs hela kommentaren och se om det är någon ledtråd till vem som dör.
Oavsett vad man tyckte om den omtalade cliffhangern i förra säsongsfinalen av "The Walking Dead" går det inte att förneka att händelsen har skapat mycket debatt mellan tittarna. Flera månader efteråt diskuterar fans fortfarande flitigt vem som mest troligast fick ta emot den dödliga smällen från Negans slagträ Lucille. Vad som är så spännande med det är att det kan vara vem som helst. Möjligheterna är många, liksom teorierna.

Producenten Greg Nicotero ger oss en ny ledtråd i en intervju: det är i mångt och mycket Ricks fel att den här personen dör.


- Hör på. Rick Grimes tror att han har koll på läget. Han tror att han vet vad som väntar honom därute. Han tror att han kan ta sig an vem som helst som utmanar honom. Men det kan han inte. På grund av att Rick har underskattat världen och människorna därute, kommer gruppen att få betala för hans övertro på sig själv.

Nicotero passar också på att påminna oss om att serien alltid har tagit en ny riktning efter varje större karaktärsdöd och att vi kan vänta oss det i säsong 7 också.Så vem kommer att visa sig vara mördad när serien återvänder till rutan den 23 oktober? Blir det Glenn, som dog runt den här tidpunkten i serietidningen och vars stundande död hintades i mitten av säsong 6? Eller ska Negan gå till seriens historia som den värsta skurken hittills genom att döda hans fru Maggie och hennes ännu ofödda barn eftersom hennes hälsa ändå redan var dålig? Kanske är det Ricks son Carl som måste dö för att lära Rick en läxa om att inte ta överlevnaden för givet? Valen är fler än så och bara säsongspremiären kan ge oss svaret.

Har du någon teori om vem som mördas av Negan? Tänker du se säsongspremiären?
| 18 oktober 2016 14:00 |